donderdag 5 oktober 2017

Circus van ooit

 
Vandaag gingen de jongens van het eerste en het tweede leerjaar naar Staf Versluys, het cultureel centrum in Bredene. Hier woonden we een theatervoorstelling van Theater Oz bij. Circus Van Ooit was de titel van de culturele voorstelling. De jongens hebben hun buikspieren kunnen trainen want er werd heel wat gelachen en gegierd.
 
 
Welkom in het circus van drie dames, zonder leeuwen, trampolines noch vangnet. Theater Oz maakt circus met drie keer niks. En toch is hun circus bijzonder. Zij doen stunts zonder gevaar, tovertrucs waarbij alles zichtbaar is, dierenacts zonder dieren. Om eerlijk te zijn: alles wat zij doen, doen wij ook wel eens als we zelf circus spelen. Maar zij doen het met overtuiging, met hart en ziel en met veel humor! Zo wanen we ons echt weer in dat charmante circus van vroeger, waar de stunts nog eenvoudig waren en de sfeer hartelijk en gezellig.
 
Geïnspireerd op het ‘echte’ circus heeft het Waalse gezelschap Théâtre Oz een sterk visuele, muzikale, dansante en grappige voorstelling gemaakt.
Het circus van Ooit kreeg op het gerenommeerde jeugdtheaterfestival in Hoei een speciale juryvermelding voor het humoristische karakter van de voorstelling.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten